vrijdag 2 oktober 2009

Mijn boekbespreking over Geronimo Stilton

Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton

Het boek heet “Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton” en gaat over de schrijver en uitgever Geronimo Stilton. Eigenlijk is Geronimo een hele saaie muis. Hij heeft het zo druk dat hij een assistente nodig heeft. Zonder goed op te letten heeft hij iemand aangenomen. Zij heet Pinky Punk en is 13 jaar.

Pinky moet moeilijke dingen doen van Geronimo: bijzondere kaas zoeken en een interview doen met Mick Metalmuis, die nooit interviews geeft. Pinky weet zelfs foto’s van hem mee terug te nemen. Mick is wel boos op Geronimo omdat Pinky zo jong is, maar Geronimo legt uit dat Pinky heeft gejokt! Mick vindt Pinky heel goed en Pinky wil opslag of anders gaat ze naar een andere krant “De Rioolrat”.

Tijdens een belangrijke vergadering heeft Pinky alle goeie ideeen.

Geronimo krijgt een verassingsfeest voor zijn verjaardag en dat is heel duur.

Pinky verteld dat ze Oudjaarsnacht gaan vieren op de…. Noordpool!

Geronimo houdt niet van reizen, maar ze reizen met een helikopter naar de Noordpool waar een ijsbreker (een boot) op ze wacht. In de mist varen ze tegen een ijsberg en de boot zonk. Iedereen kon zich redden door op de ijsberg te klimmen. Later hoorden ze een helikopter en die bracht iedereen naar een andere boot. Daar ging het feest gewoon door! Toen het feest was afgelopen ging iedereen weer terug naar huis.

Geronimo was lang niet zo saai meer als daarvoor; hij hield nu ook van rock muziek, hij wilde dansen, hij kocht nieuwe kleren en nieuwe meubels voor op kantoor!

Dit boek heet “Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton”. Het lijkt geschreven door Geronimo Stilton omdat het in de IK-vorm is geschreven, maar eigenlijk is Elisabetta Dami de echte schrijfster.

Geronimo beleefd alle avonturen in zijn boeken samen met zijn familie:

Zijn zusje Thea (die ook voor de krant werkt), zijn neef Klem (die voddenboer is; dat is iemand die gebruikte spullen ophaalt bij de mensen om ze daarna op te knappen en weer te verkopen – net als recyclen) en zijn kleine favoriete neefje Benjamin.

Voor deze boekbespreking heb ik een goed gekregen.